Lovak Világa

MENÜ

 Aranyecset Rajzpályázat 2010

  

Jó Aranyecset Rajzpályáza 2010 minőségű digitális formában,  emailben. A kiadvány egyszínű (sötétbarna-fehér, vagy más sötét színárnyalat). A jelentkezőnek szerepeljen a levelében az alkotó neve, (egy név, amit az alkotása mellett is látni szeretne. Női alkotók esetében ez általában a leánykori név) születési dátuma, lakhelyének pontos címe, e-mail címe, az alkotás címe (ha már kész).

Lehet pályázni régi alkotással is, vagy már meg nem lévő alkotás fotójával, nem követelmény, hogy itt lássuk először.Lehet rajzolni bármit, aminek köze van a természethez. (táj, víz, növény, virág, állat, és természet-ember kapcsolat stb.) Stílusbeli és technikabeli megkötés nincs.

Pályázati díj 7000Ft, melyet a rajz elfogadás után kell csak befizetni (lehet két részletben is. 3500-3500 Ft). Ez magába foglalja a rajzok szerkesztését és véleményezését, a könyv  reklámozását, a könyvbemutató megszervezését, valamint két példányt kap minden részvevő a megjelenő könyvből. A könyv eladási ára 2500 Ft.

A könyv megjelenésekor ünnepélyes könyvbemutató lesz Budapesten a belvárosban, ahol az alkotók be lesznek mutatva egymásnak is, és egyben meghívást kapnak az Aranyecset Kör összejöveteleire, melyet minden hónap első szombatján tartunk, szintén Budapesten az V. ker Havas utcában. A könyvet országos terjesztésűre tervezzük. Az összes nyertes munkának honlapot nyitunk, és internetes kiállítását az Aranyecset Szalon meghirdeti. Akinek a rajza a borítóra és a hátsó borítóra kerül, értékes fődíjban részesül. Lesz még egy különdíj  és 10 nyereményt sorsolunk ki a könyvbemutatón résztvevők között. 

A pályázóknak január végétől  február végéig előre be kell jelentkezniük, hogy készülnek, de a beküldési határidő április 11.

Jelentkezési lehetőség és bővebb információk:     aranyecset.hu@gmail.com  

 

 Nyiss Ránk 

 

Pályázati témák:
1) A ló mint társ és munkatárs és/ vagy haszonállatok az emberi tevékenység tükrében (pl. föld megmunkálásában, közlekedésben, a szabadidő eltöltésben játszott szerepük);

2) Bajót-Péliföldszentkereszt mint szakrális táj; 

 Leadási helyszín: Ady Endre művelődési Ház, Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1. A műveket az intézmény nyitvatartási idejében: H.: 17.00-20.00; K.-P.: 10.00-20.00; Sz.:10.00-20.00 között lehet átvételi elismervény kitöltésével leadni, illetve elvinni.

  Nevezési díj: 500,-Ft alkotónként.

 

Díjak: 
Fődíj: 2 nap, 1éjszaka hétvégi pihenés a szalézi rendház vendégházában 2 fő részére,teljes ellátással. A környék bemutatása lovas hintón. (http://www.szentkereszt.try.hu/) 
Amatőr és profi kategóriában 3-3 díj valamint egy különdíj kerül kiosztásra Díjak: festészeti alapanyagok és eszközök.

 

Beadható művek száma önálló alkotásonként 3 db, a művek maximális mérete: 100x100 cm, sorozat esetében 2 db sorozat adható be, amely szériánként maximum 3 db képből állhat, és méretük művenként maximum 50x60 cm lehet. (A sorozatoknak tematikai és technikai szempontból értelmezhetőnek kell lenniük.) Térplasztika esetén a mű tömege nem lehet több 40 kg-nál. 
A pályaműveket kiállításra kész állapotban kell leadni. A művek hátulján olvashatóan kötelező feltüntetni az alábbi adatokat: alkotás címe, technikája, ára, az alkotás éve; valamint az alkotó neve és elérhetőségei: cím, telefon, e-mail; kérjük jelölni, hogy a pályázó amatőr vagy hivatásos alkotó.

Leadási határidő: 2010. április 15. 17.00 óra

 

Szavazás

Melyik a kedvenc sportágad?
Díjlovaglás
Díjlovaglás
Millitary
Fogathajtás
Western lovaglás
Lovas Póló
Asztali nézet